Brugsen i Thyregod
Thyregod er usædvanlig blandt kommunens mindre bysamfund ved en stor arbejdspladsdækning. Byen ligger også tæt på mange arbejdspladser i Brande og Ikast.
Thyregod rummer skole, daginstitution, kirke og fritids- og idrætscenter. Der er også dagligvarebutik samt mindre servicevirksomheder.
Trafikalt har byen fordele af togbetjening og motorvej til Herning tæt på. Byen hænger sammen med landsbyen Vesterlund, hvor der ligger en efterskole. Der er etableret cykelsti på halvdelen af ruten og 2 minus 1 vej på resten af strækningen. Der er kort afstand til enestående naturområder omkring ”Det Store Vandskel” (Gudenåens og Skjern Å's udspring).
Thyregod er oprindeligt en mindre landsby, som i forbindelse med forlængelsen af banen fra Give til Struer i 1914 udviklede sig til en stationsby. Området omkring stationen udgør et bevaringsværdigt miljø med flere bygninger i den stil, der kaldes bedre byggeskik.
Det drejer sig bl.a. om stationsbygningen fra 1914 og lægeboligen fra 1919. Stationsbygningen er ikke længere i brug, men er rimeligt intakt og har stor kulturhistorisk værdi. Lægeboligen er også velbevaret.
Der er gennemført gaderumsforbedring i Borgergade. Bebyggelsen består af sammenbyggede huse i 1½-2½ etage, typisk opført i årene efter jernbanens åbning. Husenes vedligeholdelsestilstand varierer noget.
(ikke vedtaget endnu) Der er udarbejdet en landsbyvision for Thyregod og Vesterlund. I visionen er der fokus på tre områder:
- Livet i landsbyen handler om at styrke de fysiske rammer, som understøtter fællesskab, leg og læring.
- Identitet handler om at styrke landsbyernes identitet ved at understøtte eksisterende mødesteder og skabe nye.
- Forbundet mobilitet handler om at skabe sikre veje, der fremmer den bæredygtige mobilitet